Λόγος βάλσαμο από την έλλογη αριστερα!

Η έλλογος αριστερά δεν παύει να με εκπλήσσει ευχάριστα. Τα λόγια της αντηχούν σαν βάλσαμο, σαν γλυκιά ευωδία στ’αυτιά μου. Με στενοχωρεί πάντως που αισθάνονται μειονεκτικά απέναντί μου και θεωρούν τρολλιά τα σχόλιά μου. Μάλλον τόσα χρόνια ιακωβινικής κουμουνιστικής προπαγάνδας τους έκαναν καχύποπτους και φοβισμένους. Δεν πειράζει! Εγώ είμαι με το μέρος σας, γοητεύομαι και από τον εκσυγχρονισμένο αριστερό συντηρητισμό του κυρίου Λέο Καστανά και τον πεφωτισμένο οικολογικό Πολποτισμό του αφώτιστου φιλέλληνα. Επιτέλους, θα πρέπει η έκφραση γνώμης και η τέχνη να περιοριστεί μόνο στις μορφωμένες και δημιουργικές ελίτ της δεξιάς και της πεφωτισμένης αριστεράς ενω οι λεηλατητικές τάξεις θα πρέπει να επιστρέψουν στη θέση του καματερού ζώου, η οποία ταιριάζει και πιο πολύ με την ανεξέλικτη φύση τους. Το όνειρο και το παιχνίδι τελείωσαν. Τώρα μόνο παραγωγική δουλειά και ο ελάχιστος δυνατός ύπνος. Η ανάπαυση και η μουσική είναι μόνο για τις ελίτ. Η δαρβίνειος πάλη τελείωσε. Ποντίκια στο λαβύρινθό σας.

Θα λυθεί το πρόβλημα με νέα μείωση των μισθών, και ιδίως των κατώτατων; Το επιχείρημα υπέρ μιας τέτοιας μείωσης βασίζεται στα παραπάνω στοιχεία συν ένα ακόμη. Ενώ η μείωση των μέσων αποδοχών την τελευταία διετία ήταν όση σχεδόν και η αύξησή τους την προηγούμενη πενταετία (σε πραγματικές τιμές πάντοτε), οι κατώτατες αποδοχές μειώθηκαν λιγότερο: -5% το 2009-2011 έναντι +16% το 2004-2009. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ (διάγραμμα 86, σελίδα 217), ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα το 2011 παρέμενε σαφώς υψηλότερος από ό,τι στην Ισπανία (+15%) και στην Πορτογαλία (+52%), ενώ ήταν 7πλάσιος από ό,τι στη γειτονική Βουλγαρία (όπου έχουν μεταφερθεί πολλές ελληνικές επιχειρήσεις). Συνεπώς, θα πρέπει να παραδεχθεί κανείς ότι η εμμονή της τρόικας με τους κατώτατους μισθούς δεν στερείται λογικής βάσης.

ΕύΓΕ κύριε Ματσαγγάνη. Θα μπορούσατε βέβαια να κάνετε και λιγότερες παραχωρήσεις στις μάζες των ρυπαρών, αλλά είστε εξαιρετικός! Συνεχίστε!

 

Advertisements

2 Comments to “Λόγος βάλσαμο από την έλλογη αριστερα!”

  1. Φοβερό, καταπληκτικό, ευχαριστώ κύριε. Μόνο που δεν πρόκειται για αριστερό συντηρητισμό αλλά για διατηρητισμό δηλαδή την πολιτική διάσταση της παγκόσμιας αρχής της διατήρησης της ενέργειας.
    Leo

  2. Αγαπητέ μου, κι εγώ είμαι με το μέρος της αδυσώπητου φύσεως: Οι λίγοι εκλεκτοί, οπως εσείς θα πρέπει με χαρά να ποδοπατούν και να συνθλίβουν τους αδύνατους.
    Εμπρός για την συνθλιβήν των εργαζομένων και την οργανική κοινωνία: Απο τις Ελίτ, για τις Ελίτ!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: