Μία σοφή προτροπή των Οικονομολόγων της Τρόικας. Έχουμε το θάρρος να την ακολουθήσουμε;

Την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αν δεν υπογραφεί άμεσα καινούργια με μειώσεις μισθών,(ΟΡΘώΣ!) ζήτησαν από τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη οι εκπρόσωποι της τρόικας.

Επίσης, ζήτησαν να μην υπογραφεί καμία επέκταση κλαδικών συμβάσεων για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ανάμεσα στις δύο πλευρές επήλθε συμφωνία μόνο στο θέμα των Ειδικών Επιχειρησιακών Συμβάσεων Εργασίας και στη δυνατότητα υπογραφής συμβάσεων σε επιχειρήσεις με λιγότερα από 20 άτομα, από Ενώσεις Προσώπων (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΜΕΝ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΤΩΝ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΩΝ!).

Για την κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης ο υπουργός Εργασίας ζήτησε να ενημερώσει την κυβέρνηση πριν δώσει κάποια απάντηση, ενώ για το θέμα των κλαδικών ζήτησε να ισχύσουν οι επεκτάσεις μόνο σε αυτές που δεν προβλέπουν αυξήσεις.

«Έσχατο σημείο θράσους» χαρακτηρίζει την πρόταση της τρόικας η ΓΣΕΕ. (ΑίΣΧΟΝ!)

 

Η είδηση από τον αντικειμενικό τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ στο http://www.skai.gr/news/greece/article/182179/i-troika-zita-tin-katargisi-tis-ethnikis-sullogikis-sumvasis-ergasias/

Και ήδη έχομεν το πρώτο φιλελεύθερον και θαρραλέον σχόλιο. Αντιγράφω:

Ευτυχώς που υπάρχει η τρόϊκα , μπας και γίνουμε επιτέλους άνθρωποι και απαλλαγούμε από τους συνδικαλιστές. Τα συνδικάτα είναι υπεύθυνα για την κατάντια της χώρας με τους εκβιασμούς που ασκού σε εργαζόμενους και εργοδότες και τη γενικευμένη ανομία που υπηρετούν.
Ας απελευθερωθεί ο εργαζόμενος από τις εντολές των συνδικάτων και ας αφεθεί να διαπραγματεύεται μόνος του και ελεύθερα την αξία του στην αγορά εργασίας. Όχι στο τσουβάλιασμα άξιων εργαζομένων με τεμπέληδες και ανεπρόκοπους.
Κι επειδή όλοι κραυγάζουν κατά των μονοπωλίων, υπάρχει μεγαλύτερο μονοπώλιο από το εργασιακό μονοπώλιο που εκπροσωπείται από μία οργάνωση που περιλαμβάνει όλους τους εργαζόμενους της χώρας και μπορεί να εκβιάζει με απόλυτο τρόπο;

 

Μπράβο κύριε Γιάννη μου, επιτέλους, να λάμψει η αλήθεια. Επιτέλους οι φίλοι μας της Τρόικα δείχνουν πυγμή απέναντι στην συμμορία των λεηλατητών. Ο Καπιταλισμός θα νικήσει!

Advertisements

9 Comments to “Μία σοφή προτροπή των Οικονομολόγων της Τρόικας. Έχουμε το θάρρος να την ακολουθήσουμε;”

 1. Ωχ, τα πράματα αγρίεψαν: Κάποιος “miri” λέει:
  Aν δεν κυλήσουν τα κομμένα κεφάλια των συνδικαλιστών στο νοτισμένο χώμα, δεν θα ησυχάσω!

  • Αυτός είναι ιακωβινισμός, αγαπητέ μου! Που πήγε το παλιό, καλό hanging, drawing and quartering?

   • Πάντως η συζήτηση αποκτά ενδιαφέρον!
    Πιθανολογώ οτι ο Γιάννης είναι ο γνωστός στην πιάτσα ως “μονοπύθμενος”.

 2. Μα κι αυτοί οι αντιμνημονιακοί στα σχόλια του άρθρου έχουν ένα θράσος! Ακου:
  “Φέρε τον εαυτό σου στη θέση μιας καθαρίστριας στον ΗΣΑΠ (που θα μπορούσε να είναι η μάνα σου)” !
  Και θράσος και αφέλεια…

  • Συγγνώμη, πως θα μπορούσε μια μη δημιουργική και απροίκιστη από ευγενή γονίδια γυναίκα να είναι η μάνα υψιπετών διανοούμενων όπως ο Epanechnikov? Μια δημιουργική και προικισμένη από τη φύση γυναίκα δεν θα αρκούνταν στη δουλειά της καθαρίστριας, αλλά όπως η Ayn Rand θα άφηνε το πνεύμα της να περιπλανηθεί στα ύψη της διανόησης και θα γινόταν μια γυναίκα άξια να δοθεί μόνο στον καλύτερο.
   Θράσος και κακοήθεια! Να νομίζει ό κάθε απλυτούλης, ο γόνος κτηνανθρώπων, ότι επειδή χάσαμε τα ηνία για δυό γενιές έγινε ίσος με τους ευγενείς του πνεύματος; Αλλα τώρα, εδώ πληρώνονται! Θα σας γυρίσουμε στις τρώγλες όπου ανήκετε!

 3. Προσωπική μου πρόταση, φιλάνθρωπη και μετριοπαθής: Ο κατώτατος βασικός μισθός να καθοριστεί στο ελάχιστο που χρειάζεται ένα άτομο για να εξασφαλίσει, μετά από φόρους και πιθανές κρατήσεις ασφάλισης χίλιες θερμίδες τροφής, ένα κρεββάτι σε υπνωτήριο και δύο αλλαξιές ρούχα στην ελεύθερη αγορά. Σε περίπτωση που ο εργοδότης τα παρέχει αυτά, η αμοιβή να είναι προϊόν απολύτως ελεύθερης διαπραγμάτευσης (έως και αρνητική).

 4. Νεοφιλελεύθερε, είσαι πολύ μετριοπαθής παρόλο που δεν το αξίζουν :

  https://e-bibliomania.gr/eshop/product_info.php?products_id=3404

 5. Φίλε μου, ο κύριος Σουϊφτ υπερέβαλλε ολίγον, προκειμένου να συκοφαντήσει τον νεογέννητο αγγλοσαξωνικό φιλελευθερισμό. Θα πρέπει να είμαστε μετριοπαθείς και να υπολογίζουμε τις συνέπειες των πράξεών μας. Φιλελευθερισμός σημαίνει αναλαμβάνω την ευθύνη των πραξεών μου.
  Σε προσεχή ανάρτηση θα προτείνω λύσεις για έναν αποτελεσματικό καταμερισμό δικαιωμάτων με αντικειμενικά και ποσοτικά κριτήρια, ο οποίος θα αποφεύγει υπερβολές και σπατάλες τύπου Σουϊφτ.

 6. Α τον αλήτη! Κι εγώ νόμιζα ότι σοβαρολογούσε. Δεν είναι να εμπιστεύεσαι κανέναν τελικά.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: