Ένα φιλελεύθερο μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας!

Μπορεί οι φίλοι του ιστολογίου “Αναμόρφωσις” να με έχουν πικράνει με την υπέρμετρη μετριοπάθειά τους, όμως εγώ, όντας ανώτερος άνθρωπος και φιλελεύθερος τους συγχωρώ, γνωρίζοντας ότι οι απόψεις τους είναι υπό διωγμόν από το αριστερό κατεστημένο. Ως εκ τούτου, δεν μπορώ να μην αναμεταδώσω αποσπάσματα από το εξαιρετικό μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας που δημοσίευσε ο υπέροχος Αθανάσιος Αναγνωστόπουλος, σε πείσμα του ακροαριστερού κοπετού:

Ναι, αλλά θα τα καταφέρουμε.

Δεν είναι μόνο η αφελής βελτιοδοξία μου. Δεν είναι μόνο βουλησιαρχική απόγνωση. Δεν είναι μόνο υπολογισμένη προς αυτεκπλήρωσιν προφητεία.

Μηδένα προ του τέλους χρεωκόπει:

Μας μένουν ακόμη κάμποσοι σκληροί μήνες. Καμιά δεκαπενταριά για την ακρίβεια. Το 2012, μετά από τέσσερα συναπτά έτη ύφεσης, τα περισσότερα μάλλον από την Κατοχή, η ελληνική οικονομία θα ανακάμψη. Αναιμικά ίσως, φοβισμένα, ψηλαφητά, αλλά θα περάσουμε στο θετικό πρόσημο. Και δεν μπορώ να φανταστώ καμία κοινωνία να καταρρέη με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, που συνεπάγονται μείωση της ανεργίας, αύξηση της εσωτερικής ζήτησης και όλην την παρομαρτούσα ανοδική σπείρα.

Μέχρι τότε, μας κρατάνε τρυφερά το χέρι στην εντατική οι νέες μας Προστάτιδες Δυνάμεις-και χρέωνουν επιτόκιο μόνο 5% για τις υπηρεσίες τους. Μπορεί να έχουν τους δικούς τους ιδιοτελείς λόγους, μπορεί να μας αγαπάνε και λιγάκι, αδιάφορο. Με εξασφαλισμένη όμως την χρηματοδότηση του θνήσκοντος για καναδυό χρόνια ακόμα, ο ασθενής δεν θα καταλήξη. Είτε λεονταρίση είτε όχι, δεν θα βρεθή ελληνική κυβέρνηση που να αψηφήση τους τρεις πνεύμονες διά και χάριν των οποίων η Ελλάς αναπνέει. Η ασφυξία non datur.

Το καθεστημένο, και μάλιστα το πασοκικό, είναι προφανώς ανεπαρκές, αλλά πλέον δεν τους πέφτει και πολύς λόγος. Το έλλειμμα θα μειωθή και φέτος, έστω και κάτω από τις προβλέψεις. Θα μειωθή και του χρόνου και μετά λίγο ακόμη. Λίγο ακόμη, να μειωθή λίγο χαμηλότερα. Η εμπιστοσύνη θα επανέλθη, οι καταθέσεις θα επιστρέψουν, κάποιες επενδύσεις θα ξεγελάσουμε, ο τουρισμός κρατάει γερά. Και θα ανεβούμε λίγο ψηλότερα.

Συγκλονιστική λατινομάθεια! Συγκλονιστικό συναίσθημα! Έκλαυσα απ’τον πολύ πόνο!

Για όλο το κείμενο με συγκλονιστική εικονογράφηση εδώ: anamorfosis.net/blog/?p=6281

Advertisements

2 Comments to “Ένα φιλελεύθερο μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας!”

 1. Δυστυχώς διαπιστώνω ότι η λατινομάθεια και το συναίσθημά μου δεν συγκινούν τους σχολιαστές. Ούτε ένας να με υμνήση, ούτε ένας να με επικροτήση δημοσίως. Αλλά από τέτοια χώρα, τι να περιμένης; Δεν ζούμε άλλωστε σε δικτατορία της αριστεράς; Ε βέβαια.

  Αλλά θα τους δείξω εγώ!

  • Αγαπητέ, να με συγχωρείτε δια την καθυστέρησιν εγκρίσεως!
   Θα είσθε πάντοτε καλοδεχούμενος εις το ταπεινόν μου ιστολόγιον.
   Είμαι μαζί σας, διότι τίποτε πιο επαναστατικό και ρηξικέλευθο από τον συνδυασμόν οικονομικού φιλελευθερισμού και κοινωνικού συντηρητισμού!
   Καλωσήλθατε!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: