Ένα νέο φιλελεύθερο ιστολόγιο γεννιέται σήμερα.

Ενάντια στο ρεύμα των καιρών και στην ιακωβινική διανοητική τρομοκρατία αιώνων, ενάντια στην οχλοκρατία την κυριαρχούμενη από μετριότητες και χυδαιότητα, ενάντια στον βάρβαρο και απάνθρωπο κομμουνισμό, ένα νέο ιστολόγιο γεννιέται σήμερα.

Τον όρο “Νεοφιλελεύθερος” που χρησιμοποιούν σήμερα οι χυδαίοι ιακωβίνοι μιας πλαδαρής κι ενδοτικής δημοκρατίας, εγώ τον θεωρώ τιμή μου. Υποστηρίζω έναν νέο φιλελευθερισμό, χωρίς παραχωρήσεις στον αιματοβαμμένο ιακωβινισμό και την προστυχιά της Γαλλικής Επανάστασης, μια ελευθερία των ευγενών του πνεύματος όπως την καθόρισαν σπουδαίοι διανοητές όπως o Burke, ο Hayek και η κορυφαία, πρωτογενής φιλόσοφος Ayn Rand. Υποστηρίζω μια στιβαρή δημοκρατία, η οποία επιτέλους θα τελειώσει με τη δουλοπρέπεια απέναντι στη δικτατορία των μετρίων και των αντιπνευματικών, μια δημοκρατία που δεν θα φοβάται να συμπαραταχτεί με το Μεγάλο Άνδρα και θα υποστηρίζει τον Άριστο.

Ελπίζω με υπευθυνότητα και θάρρος να βοηθήσω σε αυτή την ωφέλιμη μετάλλαξη τη χώρα.

Για την Ελευθερία και τον Καπιταλισμό!

Advertisements

4 Comments to “Ένα νέο φιλελεύθερο ιστολόγιο γεννιέται σήμερα.”

 1. Παρότι κατά βάθος σοσιαλιστής, χαιρετίζω το ιστολόγιό σου το οποίο ευελπιστώ να συμβάλει στη διαπάλη των ιδεών και σε ένα γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο. Καλή αρχή, Νεοφιλελεύθερε !

  ΥΓ Νομίζω ότι ο Burke δεν είναι ακριβώς δικός μας

  • Δεν είναι ακριβώς δικός μας, αλλά οφείλουμε να διαβάσουμε τις αντιρρήσεις του και την λυσσαλέα μάχη του ενάντια στον ιακωβινισμό και την υπερφορολόγηση. Θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι το δηλητήριο του “Ca ira” και της egalite μας κατέστησε τρωτούς στον ιακωβινισμό, τον λαϊκισμό και τον ολέθριο κομμουνισμό. Τον δέχομαι σαν έναν διορατικό αγωνιστή της ορθής ελευθερίας.

 2. Ξεφεύγω βεβαια από τη θεματική του μπλογκ, θα ήταν πάντως ενδιαφέρον να δει κανείς κατά πόσον η κριτική της παραδοσιακής συντηρητικής σκέψης κατά του καπιταλισμού έχει στοιχεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σήμερα – χωρίς να πέφτει κανείς στην παγίδα του αντικαπιταλιστικού φασισμού.

  • Θεωρώ ότι η καθαρά συντηρητική σκέψη περιέχει αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία τα οποία θα μας επιτρέψουν να αποκαθάρουμε τον φιλελευθερισμό από ιακωβινικές και λαϊκιστικές ακρότητες, οι οποίες εν τέλει ακυρώνουν ελευθερίες. Ακόμα και ορισμένες απόψεις και concepts του φασισμού, ιδωμένα με ανοιχτό μυαλό, είναι αξιόλογα, π.χ. η ιδέα του ολικού κράτους το οποίο εξυπηρετεί έναν ορισμένο σκοπό. Στα καθεαυτό φασιστικά και ναζιστικά κράτη το ολικό κράτος δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει εθνικιστικά και λαϊκιστικά ιδεώδη με τρανταχτό παράδειγμα τον Περονισμό, σοσιαλιστικού τύπου οργανωμένες οικονομίες καθώς επίσης και την πρωτοκαθεδρία δημαγωγικών ψευδοελίτ στρατιωτικών και ψευδοδιανοουμένων επί των χρηματιστών, των επιχειρηματιών, των βιομηχάνων, δηλαδή των αληθινά παραγωγικών τάξεων. Ας μην ξεχνάμε ότι ο φασίστας Laurence Dennis χαρακτηρίζει το φασισμό ως πολίτευμα κυριαρχίας των ελίτ επί μιας κατευθυνόμενης αγοράς η οποία θα περιορίζει τα ποσοστά κέρδους των επιχειρηματιών. Εκεί, στο δεύτερο σκέλος είναι το τερατώδες του φασισμού και του κομμουνισμού, στο πως η αληθής ελίτ της δημιουργικότητας υποδουλώνεται σε ιακωβίνους αγροίκους.
   Θα πρέπει ο καπιταλισμός να πάψει να παρουσιάζεται ως επανάσταση. Δεν είναι επανάσταση, είναι η φυσική τάξη πραγμάτων.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: